Creation: Free Design

Weerbaarheidstraining

Rots & Water is een Nederlands weerbaarheidsprogramma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Het is een uiterst effectief anti-pest-programma en onderscheidt zich door het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind. Als gediplomeerd trainer geef ik trainingen gegeven voor kinderen in basisschoolleeftijd en voortgezet onderwijs.

Weerbaarheid

Personal Training

De praktijk heeft een kleinschalige sportaccommodatie waar Rick persoonlijke trainingsprogramma's begeleidt. De sporter bepaalt samen met de trainer het doel van het programma om in 10 stappen naar een gezonde leefstijl te werken. Fitness, gezonde voeding en ontspanning zijn hierbij essentieel.

FitnessRickvanGelderen

Het programma combineert kracht- en cardiotrainingen voor het beste resultaat. Tijdens het traject zijn er tests en metingen om een indruk te krijgen van de voortgang en de vorderingen.

Blessurepreventie

Wanneer er ondanks de goede trainingen toch blessures ontstaan is het van belang deze op correcte wijze te behandelen. Een sportmasseur kan hierin een grote rol spelen. Nadat de diagnose is gesteld, maak ik met de sporter een behandelingsplan. Hierin zijn oefeningen en massages opgenomen. Ik begeleid je totdat we de blessure helemaal onder controle hebben. 

(Medical) Taping

Medical Taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.
medicaltaping
Bij normaal tapen wordt de bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij Medical Taping is dat juist niet de bedoeling. Voor Medical Taping worden verschillende tapes gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn kinesiotape, curetape, easy tape, leukotape en strappaltape.  Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Ook heeft de Medical Tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met Medical Tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan niet met normale sporttape.

Beperkingen (lichamelijk/verstandelijk)

Heb je een lichamelijke of verstandelijke beperking? Ook voor jou kan een massage uitkomst bieden. Vaak zijn bepaalde spiergroepen door je beperking meer belast en moeten andere spiergroepen juist meer gestimuleerd worden. In de loop der jaren heb ik al heel wat ervaring opgedaan met mensen met een beperking. Neem contact met mij op en we kijken waarmee ik je kan helpen.

Subcategorieƫn