Skip to main content

Massages

Sportmassage

Sportmassage is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam voor, tijdens en na een prestatie. En of je die prestatie nu levert tijdens het sporten of gedurende dagelijkse bezigheden maakt voor het effect op het lichaam niet uit.

Rick biedt gespecialiseerde behandelingen voor hardlopers, voetballers, wielrenners, tennissers en (beach)volleyballers.

Sporttherapie

Als sporttherapeut vult Rick met zijn vaardigheden en technieken het  'gat' tussen de sportmasseur en de fysiotherapeut. Denk hierbij aan:

  • bindweefselmassage
  • triggerpointtherapie
  • deep tissue massage
  • gewrichts- en wervelkolommobilisaties
  • therapeutische massagetechnieken

Tijdens de behandeling richt Rick zich niet alleen op de lokale klacht, maar onderzoekt ook welke factoren een rol kunnen spelen bij je klacht. Bij de behandeling bekijk je samen je verwachtingen en begeleidt Rick je zocrgvuldig zodat je in staat bent duurzaam te herstellen.

Personal training

In de oefenruimte van de praktijk biedt Rick persoonlijke trainingsprogramma's aan. Na het gezamenlijk bepalen van het doel van het programma werk je in 10 stappen naar een gezonde leefstijl. Fitness, gezonde voeding en ontspanning zijn hierbij essentieel.

sportmasseur en vrouw op hometrainer

Revalidatie

Bij revalidatie komen alle kerntaken van een sportzorgmasseur bij elkaar.
Samen met de cliƫnt en eventueel arts en fysiotherapeut stellen we een passend plan van aanpak op en combineren we trainingen met sportmassages. Eventueel worden taping en bandages ingezet bij blessures. Ook komen blessurepreventieve oefeningen en voorlichting aan bod.

Medicaltaping

Medical Taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

Bij normaal tapen wordt de bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij Medical Taping is dat juist niet de bedoeling. Voor Medical Taping worden verschillende tapes gebruikt. Enkele voorbeelden hiervan zijn kinesiotape, curetape, easy tape, leukotape en strappaltape.  Deze tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Ook heeft de Medical Tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met Medical Tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan niet met normale sporttape.